ПЕРСПЕКТИВИ ВІДОБРАЖЕННЯ ПРИНЦИПУ СПРАВЕДЛИВОСТІ У ЖИТЛОВІЙ ПОЛІТИЦІ ДЕРЖАВИ ЩОДО ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • А.О. Волкова

Анотація

Стаття присвячена перспективам відображення принципу справедливості у житловій політиці держави щодо внутрішньо переміщених осіб в умовах сталого розвитку економіки України. Проведено аналіз базових положень національного законодавства щодо забезпечення права внутрішньо переміщених осіб на житло. Досліджено правові механізми реалізації права внутрішньо переміщених осібна соціальне житло та житлові приміщення з фондів житла для тимчасового проживання.
Акцентовано увагу на недосконалості правових механізмів реалізації внутрішньо переміщеними особами права на житло в рамках чинного правового поля. Наголошено на необхідності розроблення ефективних механізмів реалізації права на житло внутрішньо переміщеними особами з урахуванням сучасних соціально-економічних змін у суспільстві.
Ключові слова: житлова політика, право на житло, принцип справедливості, внутрішньо переміщені особи, соціальне житло, житлові приміщення, механізм реалізації, сталий розвиток.

Біографія автора

А.О. Волкова

Молодший науковий співробітник відділу економіко-правових проблем містознавства Інституту економіко-правових досліджень НАН України

##submission.downloads##

Опубліковано

12.12.2018

Номер

Розділ

Статті