ЕЛЕКТРОННІ ДОГОВОРИ ЯК ПРАВОВА ОСНОВА ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ (ТОРГІВЛІ) В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • В.С. Мілаш

DOI:

https://doi.org/10.33216/2218-5461-2022-43-1-33-41

Анотація

У статті здійснено огляд сучасного стану та перспектив розвитку правового регулювання дого-вірних відносин в сфері електронної комерції, висвітлено та проаналізовано низку проблемних питань пов'язаних з формою та порядком укладення електронних договорів. За умов вітсутності законодавчого регламентації особливостей процедурно-технічних аспектів договірної співпрацї суб’єктів господа-рювання в електронному форматі, визначено потребу укладення генеральної угоди про загальні засади їх електронно-договірної взаємодії та режим доступу до електронних документів або включення до елек-тронного договору застереження про технічні аспекти договірної транзакції. Окрему увагу приділено електронним договорам в сфері зовнішньоекономічної діяльності, а також проблематиці смарт-контрактів. Актуалізовано необхідність модернізації та структурної кореляції актів господарського законодавства, спрямованих на регулювання договірних відносин в мережі Інтернет.

Ключові слова: електронна комерція, мережа Інтернет, електронна форма, електронні повідом-лення, електронний договір, мережевий договір, смарт-контракт.

Біографія автора

В.С. Мілаш

Доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри господарського права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

##submission.downloads##

Опубліковано

15.09.2022

Номер

Розділ

Статті