ЗАВДАННЯ АУДИТУ В УМОВАХ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ КОНТРОЛЮ

Автор(и)

  • І.С. Корнієнко

DOI:

https://doi.org/10.33216/2218-5461-2022-43-1-112-117

Анотація

Проаналізовано діяльність Аудиторської палати України (АПУ) та Спілки аудиторів України (САУ). На основі їх оцінки охарактеризовно економіко-правові заходи щодо вирішення поточних проблем у сфері аудиту та окреслено проблеми, що мають системний характер. Обгрунтовано актуа-льність проблематики зміни вимог щодо сплати податку та єдиного соціального внеску з боку підприє-мців, внутрішньої організації суб’єктів аудиторської діяльності та зовнішньої організації контролю аудиторської діяльності. Викладено аналіз положень Закону України «Про внесення змін до Податково-го кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 5 березня 2022 року за № 2120-IX. Надано практичний коментар Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» щодо забезпечення ауди-торської діяльності на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки».

Ключові слова: аудиторська діяльність, воєнний стан, контроль у сфері господарювання, аудит, внутрішня організація суб’єктів аудиторської діяльності.

Біографія автора

І.С. Корнієнко

Здобувачка вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня, третього року навчання, юридичного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля

##submission.downloads##

Опубліковано

02.06.2022

Номер

Розділ

Статті