ПРОВАДЖЕННЯ ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • А. Дац
  • К. Ілікчієва

DOI:

https://doi.org/10.33216/2218-5461-2022-43-1-157-170

Анотація

У статті здійснено аналіз міжнародних стандартів та національних нормативно-правових актів, а також даних, зокрема, статистичних щодо реалізації заходів державної політики в напрямі запобігання та протидії дискримінації. Відзначено, що один з актуальних елементів даної проблематики полягає в слабкій професійній підготовці й перепідготовці спеціалістів у галузі права й працівників правоохоронних органів. Проаналізовано освітні програми навчальних закладів, що здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації юристів, працівників правоохоронних органів. Авторами запропонована низка заходів, що сприятиме утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві та буде спрямована на подальший розвиток протидії та запобігання дискримінації на державному рівні.

Ключові слова: дискримінація, навчальні програми, заходи із запобігання та протидії дискримінації.

Біографії авторів

А. Дац

Здобувач вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня, юридичного факультету ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"

К. Ілікчієва

К.ю.н., радниця з рівних можливостей, різноманіття та інклюзії Гендерної платформи ЦМАМ, доцент кафедри конституційного та кримінального права ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"

##submission.downloads##

Опубліковано

02.06.2022

Номер

Розділ

Статті